onsdag 30 maj 2012

Kikkis kex

Är i Docksta för att planera höstens grundkurs om en liten stund och då passar mor på att ha lite "huslighetsträning" med mig. Fick idag lära mig baka hennes smarriga frökakor! Hur lätt som helst att göra och blir supergott! Sedan tror jag också att de är nyttiga och LCHF-aktiga, så dessa frörutor kan man med fördel välja som tilltugg till thé eller kaffe istället för något slisk! Googlade nu och såg att "majsmjöl är mindre bra ur LCHF-alternativ" Ska testa om det funkar med mandelmjöl istället. Borde gå?


Ingredienser:
0,5 dl rapsolja
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö                         BLANDA ihop allt i en bunke!
0,5 dl linfrö                             Gräddas i ugn 150 grader, ca en timme
2 dl majsmjöl
2,5 dl kokande vatten


Man kan improvisera och även testa cashewnötter (MUMS!), bananchips, mandel... osv som man kör i mixer och blandar i. Testa gärna detta recept - som tribute till min mor kan de kanske få heta "Kikkis kex". Blir någon improvisation med andra ingredienser lyckad blir vi glada om en liten kommentar om detta. Tips och gentips.....!!!!


Mor in action!

Bred ut blandningen på en plåt!

Skär i lämpliga rutor innan gräddning!

Strö flingsalt på keken innan gräddning!

Kexen blir extra snygga i keramik från Hebron! 
Klart, bara att njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar