fredag 1 juni 2012

LCHF-kex!

Yes, nu ikväll lyckades jag med att få till "Kikkis Kex" i LCHF-tappning! De blev lite sprödare, men mycket goda! Här kommer receptet:


0,5 dl rapsolja
0,5 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
1 dl cashewnötter
3 dl mandelmjöl
2,5 dl kokande vatten


Allt blandas samman och stryks ut på en plåt. Skär rutor och strö på flingsalt innan de gräddas i 150 grader i ca en timme. 


Spröda LCHF-kex

2 kommentarer:

  1. Det ser gottigt ut, men jag tycker att det ser ut som linfrön också. Är det mörka sesamfrön du använt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren. JA, det är 0,5 dl linfrö också. nu har jag justerat inlägget. Tack igen!

      Radera