måndag 13 augusti 2012

Svenska Kyrkans Grundkurs

Så var det dags igen för ett nytt läsår och en ny "Svenska Kyrkans Grundkurs" i Mellansel. I år har vi bara 15 deltagare och det känns alltid lite skakigt innan kursen kommit igång och vi lärt känna de nya deltagarna. 

Vi är två i kursledningen, det är jag och Tomas. Vi satt i morse innan vi träffat deltagarna och försökte peppa oss i form. Vi båda saknar förra kursen och alla mysiga individer där. Hur skulle det gå med en ny grupp som vi inte känner? Det känns ju lite som en motbacke att starta upp en ny grupp...

Men så kom dom! Efter den första presentationsrundan kände vi nog båda att det här kommer bli ett år att minnas! Vilka mysiga typer som hittat hit! Vad roligt vi kommer ha! Vad mycket vi kommer att lära oss! Vilken tillgång som är på ingång i kyrkorna som präster, diakoner, pedagoger, musiker eller ideella! 


Kvällen var magisk! Vindstilla, 20 grader varmt och soligt! Vi satt och grillade, pratade... några badade. Sedan kaffe och andakt. Jag tycker det var så passande att ha första andakten vid sjön. Det är en kurs, men man får man inte glömma att det ursprunget till vår tro är ganska enkel. Några människor vid en sjö. Undervisning i form av liknelser om fiskar, vindar, sandkorn... 
"Guds kärlek är som stranden och som gräset,är vind och vidd och ett oändligt hem.Vi frihet fick att bo där, gå och komma,att säga "ja" till Gud och säga "nej".Guds kärlek är som stranden och som gräset,är vind och vidd och ett oändligt hem.Vi vill den frihet där vi är oss själva,den frihet vi kan göra något av,som ej är tomhet men en rymd för drömmar,en jord där träd och blommor kan slå rot.Guds kärlek är som stranden och som gräset,är vind och vidd och ett oändligt hem.Och ändå är det murar oss emellan,och genom gallren ser vi på varann.Vårt fängelse är byggt av rädslans stenar.Vår fångdräkt är vårt eget knutna jag.Guds kärlek är som stranden och som gräset,är vind och vidd och ett oändligt hem.O döm oss, Herre, frisäg oss i domen.I din förlåtelse vår frihet är.Den sträcker sig så långt din kärlek vandrar bland alla mänskor,folk och raser här.Guds kärlek är som stranden och som gräset,är vind och vidd och ett oändligt hem."

På kvällen gick vi till Sjönäset för att grilla, ha andakt,
lära känna varandra. En del passade på att bada...

Gick i....

...och gick....

Det är vad man kallar långgrunt vid Sjönäset!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar